Προστασία ξύλινων επιφανειών

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΞΥΛΟΥ

 

Εγγύηση έως και 10 χρόνια!

Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό συντηρητικό ξύλου σε μορφή τζέλ, επιτυγχάνουμε θεραπευτικά αλλά και προληπτικά την προστασία από ξυλοφάγα έντομα (σαράκια, τερμίτες) και μύκητες με εγγύηση έως και δέκα χρόνια.

Το προϊόν είναι ετοιμόχρηστο και εφαρμόζεται με πινέλο ή με έγχυση σε τρύπες, που έχουν δημιουργήσει τα έντομα. Είναι άοσμο, δεν αλλοιώνει την εμφάνιση του ξύλου και δεν λερώνει πλαστικά και μέταλλα.

Μετά την εφαρμογή του υλικού, είναι δυνατή και η εφαρμογή οποιουδήποτε χρώματος ή βερνικιού.

Οι παράγοντες που συμβάλλουν στην αποσύνθεση του ξύλου, πέρα από τις καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες, είναι κυρίως τα ξυλοφάγα έντομα και οι μύκητες, που αναπτύσσονται εσωτερικά ή εξωτερικά και επιδιώκουν να τοποθετήσουν  τις φωλιές τους σε ξύλινες επιφάνειες. Γνωρίζοντας ποια είναι τα έντομα ξύλου θα είστε ένα βήμα μπροστά στην καταπολέμηση τους!

Τα ξυλοφάγα έντομα είναι επικίνδυνα. Τα πιο συχνά είναι ο τερμίτης και το σαράκι. Προσβάλλουν κάθε είδους ξύλινο στοιχείο ενός κτιρίου, όπως ξυλεία και δοκάρια, ξύλινες πέργολες, ξύλινα πατώματα, πόρτες και έπιπλα μέχρι και ξύλινα κουφώματα. Οι οικονομικές ζημίες που προκαλούνται από τα ξυλοφάγα έντομα και μύκητες είναι πολύ μεγάλες. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό  να αναγνωρίζουμε τα σημάδια στο ξύλο μέσα από τακτικούς ελέγχους και να εστιάσουμε στην πρόληψη με την βοήθεια επαγγελματιών.

 

Γιατί να επιλέξετε την CQL Απολυμαντική για την αντιμετώπιση των ξυλοφάγων εντομών (σαράκι, τερμίτες) και μυκήτων και για την προστασία του ξύλου στις οικίες και στις επιχειρήσεις σας;

 • Σας προσφέρουμε δωρεάν αυτοψία και εκτίμηση στο χώρο σας
 • Σας βοηθάμε σε όλα τα στάδια δίνοντας λύση εντοπισμού του προβλήματος, αλλά και στην προστασία και στην συντήρηση ξύλινων επιφανειών, εστιάζοντας στην:
  • Πρόληψης και Θεραπεία ξύλου από το σαράκι.
  • Πρόληψης και Θεραπείας ξύλου από τερμίτες.
  • Πρόληψης και Θεραπείας ξύλου από μύκητες

Συχνές ερωτήσεις πελατών

1. Γιατί καταστρέφεται το ξύλο? Πως μπορώ να ξέρω αν το ξύλο έχει προσβληθεί από μύκητες η ξυλοφάγα έντομα (σαράκια, τερμίτες);
 • Η παρουσία του σαρακιού μπορεί συχνά να ανιχνευθεί μέσω των οπών εξόδου που εμφανίζονται σαν μικρές, στρογγυλές τρύπες στην επιφάνεια του ξύλου, και από μια πολύ λεπτή σκόνη που βγαίνει από αυτές τις τρύπες. Αν παρατηρείτε τρύπες στα ξύλινα πατώματα μπορεί να φταίει το σαράκι.
 • Στην περίπτωση του τερμίτη, αν παρατηρήστε την εμφάνιση καφέ τούνελ εσωτερικά, τα οποία οι τερμίτες χρησιμοποιούν για να μετακινούνται μέσα στο ξύλο. Επιπλέον, όταν χτυπάτε το ξύλο και ακούγεται κοίλο, είναι πολύ πιθανό το ξύλο να έχει προσβληθεί.
 • Οι μύκητες είναι οργανισμοί που καταστρέφουν το ξύλο και αναπτύσσονται πάνω και μέσα στο ξύλο και το αποδυναμώνουν. Οι μύκητες μπορούν να προκαλέσουν στο ξύλο μια επιφανειακή χρωματική αλλαγή, και σήψεις (σαπίσματα).
Ελληνικα