Απεντομώσεις

Σκοπός της απεντόμωσης είναι η καταπολέμηση εντόμων επιβλαβών για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των προϊόντων, εντός και εκτός του κτηρίου. Συνήθως, η εφαρμογή γίνεται με ψεκασμό χαμηλής πίεσης, ενώ, όπου απαιτείται, γίνεται χρήση άλλων εξειδικευμένων μεθόδων απεντόμωσης.

Τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για δημόσιους χώρους. Είναι ευρέος φάσματος δράσης, υψηλής υπολειμματικότητας, άοσμα, χαμηλής τοξικότητας, ακίνδυνα για τα θερμόαιμα, χωρίς να λεκιάζουν ή να διαβρώνουν τις ψεκασμένες επιφάνειες.

Η δραστικότητά τους αρχίζει να εξαντλείται μετά από περίπου ένα μήνα και μετά τους δύο μήνες θεωρούνται πλέον ανενεργά. Μετά τη διενέργεια της απεντόμωσης, καλό είναι οι ψεκασμένες επιφάνειες να μη σφουγγαρίζονται για πέντε περίπου ημέρες. Καλό είναι η απεντόμωση να διενεργείται τουλάχιστον ανά δίμηνο.

Γιατί να επιλέξετε την CQL Απολυμαντική για την απεντόμωση του χώρου σας;

  • Σας προσφέρει δωρεάν μια εξειδικευμένη ενημέρωση και εκτίμηση της κατάστασης σε περίπτωση που αντιμετωπίζεται προβλήματα με έντομα.
  • Σας βοηθάει να κάνετε την σωστή επιλογή όσων αφορά την αντιμετώπιση οποιουδήποτε παράσιτου που σας ταλαιπωρεί.
  • Η υπηρεσία απεντόμωσης της CQL Απολυμαντική εγγυάται άμεση αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση εντόμων και παρασίτων που παρουσιάζουν στο χώρο σας, για να μπορέσετε να προστατέψτε την οικογένεια και το σπίτι σας! Πάντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς!
  • Η CQL Απολυμαντική προσφέρει Επαγγελματικές λύσεις για τους επιχειρηματίες, οι εργασίες μας συνοδεύονται από την Χορήγηση πιστοποιητικού απεντόμωσης

 

Υπάρχουν πολλά κοινά «οικιακά» έντομα, όπως κατσαρίδες, αράχνες, μυρμήγκια, καθώς και σαρανταποδαρούσες, σκορπιοί, σκαθάρια, ειδικά αν μένετε σε εξοχή, και η παρουσία τους μπορεί να ενέχει κινδύνους για την υγεία, καθώς διαδίδουν βακτήρια και ασθένειες, καταστρέφουν τρόφιμα η ρούχα, και γενικώς προκαλούν δυσαρέσκεια όταν εμφανίζονται. Συνήθως οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν τα έντομα (ειδικά τα αρθρόποδα, αυτά με εξωτερικό εξωσκελετό, όπως μυρμήγκια, σαρανταποδαρούσες, τσιμπούρια, αράχνες και σκορπιούς), η ζεστη τείνει να αυξάνει τους αναπαραγωγικούς κύκλους τους. Στην Κρήτη, λόγο καιρικών συνθήκων συναντάμε συχνά προβλήματα από έντομα-«εχθρούς» για την υγεία μας.

CQL Απολυμαντική, με έδρα στα Χανιά, παρέχει υπεύθυνες και αξιόπιστες λύσεις απεντόμωσης και παρασιτοκτονίας, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο.

Οι κατσαρίδες είναι γνωστό ότι διαδίδουν πολλά βακτήρια και όπως αναφέρουν έρευνες μεταφέρουν αλλεργιογόνα που επιδεινώνουν τα συμπτώματα του άσθματος στα παιδιά. Υπάρχουν 4 διαφορετικά είδη κατσαρίδων που αναζητώντας σκοτεινά μέρη με πολύ υγρασία συνήθως εισβάλλουν στους χώρους που προσφέρουν αυτές οι συνθήκες. Η γερμανική κατσαρίδα η αλλιώς η ψηλή κατσαρίδα, ζει συνήθως στο εσωτερικό μέρος του σπιτιού, και ψάχνοντας ένα ζεστό περιβάλλον θα την εντοπίζεται συχνά στα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου. Στην Κρήτη, γνωστή είναι και η ονομασία “σπιτική κατσαρίδα”. Η Ανατολική κατσαρίδα (η μαύρη κατσαρίδα) αναπτύσσεται σε μέρη με πολύ υγρασία, κυρίως στις αποχετεύσεις των σπιτιών. Η αμερικάνικη κατσαρίδα, επίσης εντοπίζεται στις αποχετεύσεις και σωληνώσεις σπιτιού, είναι πιο μεγάλη από την μαύρη και μπορεί να πετάει κιόλας. Η καστανή κατσαρίδα (η Σουπέλλα) πηρέ το όνομα από την εμφάνιση της, με καστανές ταινίες.

Τα μυρμήγκια θέλουν πολύ προσοχή, επειδή ένα ή δύο μυρμήγκια στο σπίτι πολλαπλασιάζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και μπορούν πολύ γρήγορα να μετατραπούν σε μια «εισβολή», και να μολύνουν τα τρόφιμα.

Οι μύγες, τα μυγάκια, οι σκνίπες και τα κουνούπια είναι από τα έντομα που εμφανίζονται πολύ εύκολα σε ένα σπίτι.  Τα κουνούπια μπορούν να γίνουν ένα τέτοιο πρόβλημα που πραγματικά σας εμποδίζουν να απολαμβάνετε την αυλή σας το καλοκαίρι. Επιπλέον, τα κουνούπια αποτελούν σημαντική απειλή για την υγεία λόγω ασθενειών που μπορούν να μεταφέρουν με ένα μόνο τσίμπημα! Οι μύγες και τα μυγάκια αποχετεύσεων αποτελούν κυρίως φορείς μικροβίων και ιών που μεταδίδονται συχνά στον άνθρωπο.

Σαρανταποδαρούσα Κρήτης προκαλεί σοβαρό πόνο σε περίπτωση που θα σας δαγκώσει με τα δυο μικρά αγκαθωτά άγκιστρα που έχει στο κεφάλι.

Αράχνες της Κρήτης: η «μαύρη χήρα» είναι μία επικίνδυνη αράχνη για τον άνθρωπο, δηλητηριώδες; η «αράχνη βιολί», μικρή σε μέγεθος, όμως μια αράχνη που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα (αν και το τσίμπημα της δεν πονάει, τα συμπτώματα του δηλητηρίου συνήθως εμφανίζονται ώρες μετά).

Ο σκορπιός στην περίπτωση που μπαίνει σε ένα σπίτι μπορεί να κρυφτεί μέσα σε αντικείμενα, έπιπλα, παπούτσια, ρούχα. Οι πιθανότητα να μπουν σε σπίτια αυξάνεται από την παρουσία άλλων εντόμων στο σπίτι, όπως οι κατσαρίδες, με τις οποίες τρέφονται. Στην Κρήτη έχουν καταγραφεί τρία είδη Σκορπιού:

  • Euscorpius candiota, είναι ένα είδος μικρού σκορπιού (μεγέθους 4,5 εκατοστά) με καφέ χρώμα, και είναι το πιο κοινό είδος στην Κρήτη και μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε, ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές. Αναζητά μέρη με πολύ υγρασία. Το τσίμπημά του είναι πολύ οδυνηρό.
  • Το δεύτερο είδος, Mesobuthus gibbosus, ο κίτρινος σκορπιός με λεπτές δαγκάνες, (μεγέθους 7,5 εκατοστά) θεωρείται ότι είναι ο πιο δηλητηριώδεις σκορπιός σε όλο το νησί. Εντοπίζεται ειδικά το καλοκαίρι, προτιμώντας ξηρά μέρη.
  • Ο Iurus dufoureius, είναι ο μεγαλύτερος σκορπιός στην Κρήτη (11 εκατοστά). Έχει σκούρο καφέ χρώμα σχεδόν μαύρο, πολύ χοντρές δαγκάνες και λεπτό σώμα. Προτιμά υγρούς χώρους και περνά μεγάλο μέρος της ζωής του στο έδαφος ή σε λαγούμια.

close

Υπάρχουν όμως και πολλά έντομα που μπορούν περιστασιακά να εισβάλουν στο σπίτι ή στην αυλή σας και να αποτελούν απειλή για την υγεία της οικογένειάς σας, μέλισσες, σφήκες, ψύλλοι και τσιμπούρια ακόμα και κοριοί.

Η CQL Απολυμαντική διαθέτει το επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης που απαιτείται για την πλήρη και αποτελεσματική καταπολέμηση ψύλλων, κροτώνων, κοριών.

Τα Αιμομυζητικά έντομα (οι ψύλλοι, οι κρότωνες ή τσιμπούρια, οι κοριοί) τρέφονται και από το αίμα των ανθρώπων αλλά κυρίως των ζώων. Αυτά μπορούν να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων και των κατοικίδιων ζώων. Ο πληθυσμός των ψύλλων και των κροτώνων αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια καθώς αυτά τα παράσιτα γίνονται όλο και πιο ανθεκτικά. Οι κοριοί ήταν σχεδόν ανήκουστα τα τελευταία χρόνια, αλλά η απαγόρευση του DDT και η αύξηση των διεθνών ταξιδιών ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την επανεμφάνισή τους . Αν και τα κρεβάτια είναι το μέρος που συνήθως εμφανίζονται, μπορούν να βρεθούν σχεδόν οπουδήποτε, στα λεωφορεία, αεροπλάνα, κινηματογράφους κλπ.
close

Συχνές ερωτήσεις πελατών

1. Πόσο επικίνδυνα είναι τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται στις εφαρμογές απεντόμωσης;

Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται στις εφαρμογές απεντόμωσης είναι σκευάσματα υγειονομικής σημασίας, εγκεκριμένα από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και είναι απολύτως φιλικά προς τον άνθρωπο, τα κατοικίδια και το περιβάλλον.

2. Σε τι διαφέρει η απολύμανση με την απεντόμωση;

Αναφέροντας τον όρο «Απολύμανση» εννοούμε την διαδικασία εξουδετέρωσης κάθε είδους μικροβιακού φορτίου από κάθε επιφάνεια ενώ αναφέροντας τον όρο «Απεντόμωση» εννοούμε την εφαρμογή μεθόδων για την προληπτική ή δραστική αντιμετώπιση των εντόμων που αποτελούν εστία μόλυνσης και είναι φορείς λοιμώξεων.

Ελληνικα